Fotókönyv sablon testreszabása

Oct 1, 2019

klasszikus fehér elnevezésű fotókönyvet azok számára alkottuk meg, akiknek szükségük van az "üres vászon" érzésre ahhoz, hogy igazán elmerülhessenek az alkotásban. Hiszen minden egyes fotókönyv, amely a Bookstreet53.com szerkesztőjében készül egy egyedi alkotás, mely a szerkesztő kreativitását és a mi nyomdatechnikánkat ötvözi.

A klasszikus fehér fotókönyv sablon tehát egy ilyen üres vászon, melyen csak néhány képboxot és szövegboxot helyeztünk el, így 100%-ban a szerkesztőre bíztuk, a háttérszín és ezáltal a stílus megalkotását.

Hogyan szabhatod személyre ezt a fotókönyv sablont?

  • válassz háttérszínt, vagy mintát
  • mozgasd és alakítsd át a képboxokat
  • adj hozzá keretet
  • válassz izgalmas betű színt és stílust
  • töltsd fel a képeidet
  • rendeld meg a mesterművet



Háttérszín és minta

Ezt legkönnyebben egy dupla kattintással teheted meg. Vigyázz, nehogy egy képboxra vagy szövegboxra kattints. A dupla kattintás után megjelenő szerkesztő lécen, középen találsz egy színes kockát. Ha az egeret fölé mozgatod, a következő felirat fog megjelenni: "szín kiválasztása". Erre a kockára kattintva beírhatsz konkrét színkódot, vagy a csúszka segítségével kreálhatsz számodra megfelelő háttérszínt. Ha inkább mintát szeretnél a fotókönyved hátterének, választhatsz a bal oldali sávból előre feltöltött minták közül, vagy feltölthetsz sajátot is. A saját mintát képként tudod feltölteni, majd behúzhatod háttérnek ugyan úgy mintha az eredeti készletből válogatnál. A mintát behúzhatod csak az egyik oldalra, vagy akár dupla oldalra is.

Ha nem szeretnél minden oldalt ily módon egyesével megkomponálni, akkor javasoljuk, hogy kreálj meg egy vagy több dupla oldalt, majd a jobb alsó sarokban található másolat létrehozása gomb segítségével sokszorosíthatod az előre elkészített kompozíciókat.

Képboxok

Az oldalon elhelyezett képboxok mérete, és száma tetszés szerint módosítható, sőt egy gombnyomással a feltöltött kép méretéhez is igazítható. Csak illeszd a képet a keretbe, majd kattints a keretre és a megjelenő szerkesztő lécen keress egy kockát, amelyben keresztben nyilak találhatóan, az ikon neve "kép illesztése a keretbe". Próbáld ki bátran! Ha nem tetszik az eredmény, a Bookstreet53.com logó mellett található vissza és előre nyilak segítségével könnyedén visszavonhatod a lépést.

Keretek

Előre feltöltött kereteinket a baloldalon találod. Csak válaszd ki a stílusodhoz legjobban illeszkedő keretet és húzd a képboxra. A szerkesztő automatikusan kifeszíti azt a képbox méretének megfelelően. Ha ezt a procedúrát nem szeretnéd minden oldalon és minden képen egyesével elvégezni, akkor a tökéletes kerettel ellátott képboxot CTRL+C és CTRL+V billentyű paranccsal könnyedén sokszorosíthatod.

keret másolása

Betűszín és stílus

A betűszínt, méretet és betű stílust a szövegboxba kattintva módosíthatod. Itt is igaz, ami a kereted esetén, ha megtaláltad a stílusodhoz legjobban passzoló kombinációt, a CTRL+C és CTRL+V billentyű paranccsal másolhatod a szövegboxot, majd a megfelelő helyre mozgathatod. A betűméretet a szövegbox méretének változtatásával is megteheted.

Képek feltöltése

Vannak, akik a képeket utolsó lépésként töltik fel, miután megtalálták és vagy megkomponálták a számunkra megfelelő fotókönyv sablont. Természetesen ez a lépés nem kell, hogy az utolsó legyen! Bátran kezd el a fotókönyv szerkesztést a képeid feltöltésével. A munkádat nálunk félkész állapotban is elmentheted, ha létrehozod a személyes szerkesztői fiókodat. Így a félkész fotókönyv és a rendszerbe feltöltött képeid nem foglalnak extra helyet a gépeden. Minden elkezdett munkát 3 hónapig megőrzünk, így biztosítjuk, hogy egy-egy elképzelésed ne vesszen el.

képek feltöltése

A megrendelt fotókönyveket bármikor újra rendelheted! 

Fotókönyv sablon választáshoz kattints!

Categories