Egyedi füzetborító szerkesztése

Feb 10, 2020

Próbáltál már egyedi füzet borítót szerkeszteni, de feladtad, mert a kiválasztott fotó mindenáron lelógott a felületről?
Esetleg grafikus programban szerkesztettél képet és a végső méretet importáltad ki?

Az alábbi problémára egy karácsoyi megrendelés kapcsán figyeltünk fel. 
Az ügyfelünk grafikus programban előre elkészítette a füzetborítók grafikáját, amit tőlünk szeretett volna megrendelni. Majd amikor a grafikákat feltöltötte a szerkesztő felületre, azt érzékelte, hogy a beillesztés után a borítók jelentős része, hol a szöveg, hol a cicás képek részben vagy egészben hiányoztak.


Mit tehetsz, ha fontos, hogy a teljes fotó szerepeljen a füzetborítón?

A következő 3 lépés segíthet megoldani a problémát:


1) kattints a képre és a megjelenő szerkesztő léc segítségével töröld le az előre felhelyezett képboxot
Mint láthatod az előre elkészített képbox túllóg a papíron, ezért vágja le a szerkesztő a borító grafikáját

Egyedi füzetborító készítése üres füzetborító


2) Adj új képboxot az oldalhoz
Ez a képbox elsőre túl kicsi lessz, nem fogja kitölteni a rendelkezésre álló helyet. A te dolgod, hogy megfelelő méretűre igazítsd. Kattints a képboxra, majd az egyik sarok pont segítségével húzd ki amíg megfelelő méretű nem lesz. Így hajszál pontosan rá tudod igazítani a borítóra a grafikát.

képbox beillesztése 


3) Illeszd be újra a fotót az üres képboxba, majd húzással igazítsd középre, ha szükséges.

Egyedi füzetborító


Ha grafikai programban dolgozol, mint például a Photoshop, vagy az Illustrator, akkor érdemes néhány cm kifutót körben meghagyni a képként (JPG) exportált végső file-on, így a túllógó képbox nem fog semmilyen igazán fontos részletet levágni.

Természetesen a füzetborítókra is készíthetsz szöveget a BS53 szerkesztő felületén. Azonban az egyszerűsített szerkesztő felületen kevesebb szerkesztési lehetőséget fogsz találni, mint amit fotókönyv és fotónaptár szereksztésnél megszokhattál.

Reméljük ez a blog bejegyzésünk segített megoldani a fennálló problémát! Ellenkező esetben fordulj hozzánk bizalommal email-ben vagy telefonon. Az elérhetőségeinket a láblécben találod, vagy írj nekünk a kapcsolat menüponton keresztül!