Mi is az az ablakos fotókönyv?

Oct 19, 2019

Az ablakos fotókönyv egy egyedi, a Bookstreet53.com által kifejlesztett keményborítós fotókönyv típus. A borítót fényes fekete vászonnal vontuk be, mely elegáns megjelenést kölcsönöz a terméknek. A vászon borításnak köszönhetően a fotókönyvnek ez a része nem szerkeszthető, cserébe a borítóba vágott minta és az első oldalra szerkesztett fotó kombinációja, minden esetben egyedi, izgalmas fotóterméket eredményez.


Miért hívjuk ablakos fotókönyvnek?


A nevét onnan kapta, hogy a prototípusok borítójára lézerstancolásos technológiával ablakokat vágtunk, amelyen keresztül az első oldalon elhelyezett grafikát láthatjuk. Természetesen a borítóba vágott mintákat az első prototípusok után továbbfejlesztettük, a nevet azonban megtartottuk, hiszen az ablakos fotókönyv elnevezés írja le legpontosabban a terméket.


az eredeti ablakos fotókönyv

Hogyan készülhet el 24 óra alatt?

Az ablakos fotókönyv borítóját előre legyártjuk, így a keményborító elkészítésére nem kell várnia az ügyfelekeink a megrendelés leadásakor, szemben a hagyományos fotókönyvekkel. Az ablakos fotókönyvben a belíveket kötészeti sín segítségével illesztjük be és rögzítjük, így a fotókönyv legyártásakor nem szükséges ragasztást alkalmaznunk, mely lehetővé teszi, hogy a száradási időt szintén megspróroljuk ügyfeleink számára.

ablakos fotókönyv gerinc és kötészeti sín


Mire figyelj, amikor ablakos fotókönyvet szerkesztesz?

Válaszd bármely ablakos fotókönyv típust, a borító egyik esetben sem lesz szerkeszthető. Így a termék képen látható borító mintára a szerkesztőben sem érdemes fényképet elhelyezni, hiszen a borítót nem fogjuk megnyomtatni.

Az első oldali fénykép kiválasztására érdemes kiemelt figyelmet fordítni, hiszen a kész fotókönyvnek a stílusát és látványvilágát a borítóba vágott mintán keresztül kikukucskáló fotó részletek fogják meghatározni.

Ha az arcképes fotód elhelyezésében bizonytalan vagy, egy látványos mintával könnyedén megoldhatod a problémát! Nem kell illesztgetéssel foglalkozni a végeredmény mégis hasonlóan látványos lesz!


Miért nem szerkesztheted a borítót?

A hagyományos fotókönyvek borítóját úgy készítjük el, hogy az általad megszerkesztett borítót kinyomtatjuk, majd a keménytáblára felkasírozzuk és száradni hagyjuk. Később ebbe a borítóba ragasztjuk be a kinyomtatott belíveket.


Ehhez képest az ablakos fotókönyvek borítóját úgy készítjük el, hogy a kemény táblára, nem egy nyomtatot kasírozunk rá, hanem egy felületkezelt fekete vásznat. Majd miután megszáradt a borító, lézerstanc technológiával különböző mintákat vágunk bele.
Ennek az eljárásnak köszönhetően az ablakos fotókönyv borítója enyhén vízálló lesz és mivel előre el tudjuk készíteni, a megrendeléskor nem kell megvárnod a borító elkészítését. Mivel a fotókönyv gyártásban a keménytáblás borító elkészítése és a belívek beragasztása utáni száradási idő a leghosszabb munkafolyamatok, így azzal, hogy ezt a két lépést kivesszük a folyamatból, a szállítási határidőt drasztikusan le tudtuk csökkenteni.

Nézd meg Youtube-on is, milyen lesz az eredmény!

Válassz ablakos fotókönyv sablont és indulhat is a móka!